Gå direkt till innehåll
Bild på Benji Balsom från Arbetskamraterna
Bild på Benji Balsom från Arbetskamraterna

Nyhet -

Rocktober-webbinarium: Arbetsmarknaden för personer med Downs syndrom

Varmt välkommen att delta i vårt Rocktober-webbinarium med fokus på arbetsmarknaden för personer med Downs syndrom!

Kvällen inleds med en presentation av Judith Timoney, Ombudsman på Riksförbundet FUB inom området arbete och sysselsättning. Judith kommer att ge en inblick i hur arbetsmarknaden ser ut idag, vilka möjligheter som finns, vilka hinder som kan uppstå och vad du som anhörig kan tänka på för att hjälpa ditt barn att hitta en meningsfull sysselsättning.

Därefter tar Sussie Balsom vid och berättar om Arbetskamraterna, en ideell förening som skapar kontakt mellan personer med intellektuell funktionsnedsättning och företag som söker arbetskraft som tillför nya perspektiv på arbetsplatsen.

Både Judith och Sussie är föräldrar till vuxna barn med Downs syndrom och delar gärna med sig av sina erfarenheter. Det kommer även finnas tid för frågor under kvällen.

Missa inte att registrera dig - varmt välkommen!

Under hela oktober uppmärksammas Downs syndrom i flera länder runt om i världen genom ”Down Syndrome Awareness Month”. I Sverige går kampanjen under namnet ”Rocktober – kunskapsmånaden för Downs syndrom”. Med Rocktober vill vi öka kunskapen om och förståelsen för Downs syndrom.

Ämnen

Kontakter