Gå direkt till innehåll
Svenska Downföreningen och Happy Socks i unikt samarbete

Pressmeddelande -

Svenska Downföreningen och Happy Socks i unikt samarbete

Under ett par veckor i oktober genomför Svenska Downföreningen och Happy Socks en, i sitt slag helt unik, tävling. Vinnaren i tävlingen kommer bli den första personen någonsin med Downs syndrom att designa en strumpa för Happy Socks.

Alla personer med Downs syndrom bjuds in att designa en strumpa för Happy Socks. Det vinnande bidraget kommer paras ihop med en strumpa ur Happy Socks ordinarie sortiment, märkas upp med varumärket Rocka sockorna och säljas till förmån för Svenska Downföreningen i Happy Socks butiker, hos deras återförsäljare samt i webshopen under perioden 22/2 – 31/3 2021.

”Vi arbetar dagligen för att personer med Downs syndrom ska få möjlighet att bidra till och delta i samhället utifrån sina individuella förutsättningar. Vi vill sprida kunskap och slå hål på fördomar om Downs syndrom. Ett bra sätt att göra det är att visa på vad personer med Downs syndrom kan åstadkomma, bara de får chansen” säger Annika Lindqvist, Kommunikatör på Svenska Downföreningen.

Ledorden på Happy Socks är inkluderande och mångfald, detta i sig leder till vår ide om att sprida glädje. ”Bring happines to the world”, så för oss på Happy Socks var det en självklarhet att ta kontakt med Svenska Downföreningen. ”Säger Tom Webersink, Country Manager på Happy Socks i Sverige.

”Happy Socks kontaktade oss i våras och undrade hur vi skulle kunna samarbeta kring Rocka sockorna 2021. Vi på Svenska Downföreningen hade redan då börjat planera för olika aktiviteter under ”Rocktober” och undrade om det skulle kunna vara möjligt att låta en person med Downs syndrom få designa en strumpa. Happy Socks var inte sena att nappa på idén”, fortsätter Annika Lindqvist”

Att tävlingen äger rum i oktober beror inte bara på produktionstekniska skäl, även om det kräver sin tid att gå från design till säljstart. Oktober är ”Down syndrome awareness month” i USA och går under namnet ”Rocktober”. I år satsar Svenska Downföreningen på att sprida begreppet ”Rocktober” även här i Sverige för att skapa uppmärksamhet och engagemang, både kring diagnosen Downs syndrom och för föreningens arbete.

Läs mer om tävlingen

Ämnen


Om Svenska Downföreningen:
Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete för full delaktighet och självbestämmande. Vi ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapar möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap.
Föreningen är ideell och rikstäckande med lokala avdelningar.

http://www.svenskadownforeningen.se/

Kontakter

Karen Flø

Karen Flø

Presskontakt Riks 072-219 38 86