Gå direkt till innehåll
Välkommen vår nya Riksordförande: Tord Hermansson

Pressmeddelande -

Välkommen vår nya Riksordförande: Tord Hermansson

Det är med stor glädje som vi i Svenska Downföreningen kan välkomna Tord Hermansson till rollen som ny riksordförande för föreningen. Tord har en gedigen erfarenhet från näringslivet, nu senast som VD för Lindholmen Science Park, Sveriges största samverkansmiljö för öppen innovation. Där har personer med Downs Syndrom fått anställning som 'mood managers'. Tord har ett mångårigt engagemang i föreningsstyrelsen, och kombinerad med erfarenheten av att vara förälder till en vuxen son med Downs syndrom, har Tord ovärderlig kunskap och erfarenhet att dela med sig av till föreningens fortsatta utveckling.

Vi har ställt tre frågor till Tord för att lära känna honom lite bättre:

  • Vad ser du mest fram emot som ny riksordförande för Svenska Downföreningen?

    Jag är först och främst väldigt hedrad över att ha fått det här förtroendet. Jag ser verkligen fram emot att lära känna alla delar av föreningen och samla oss som en gemensam kraft. Det är en ynnest att få samarbeta med alla dessa hängivna personer som engagerar sig helt ideellt och samtidigt får vardagspusslet att fungera.

    • Vad tror du själv att du kommer bidra mest med? Vilka är dina hjärtefrågor?

    Jag tror att min långa karriär inom näringslivet, relativt stora nätverk och erfarenhet i komplexa ledarskapssammanhang kan komma väl till pass. Hela föreningens verksamhet intresserar och engagerar mig, men jag har ett särskilt intresse runt arbetsmarknadsfrågor.

    • Hur ser du på föreningens framtid? Vilka möjligheter finns för att vi kan fortsätta bidra till en positiv samhällsförändring för personer med Downs syndrom?

    Svenska Downföreningen har en stor potential att utvecklas framåt. Även om det kan kännas att delar av samhällsklimatet utvecklas negativt, inte minst vad gäller förutsättningar för människor med funktionsnedsättningar, så finns det en stor kraft i att belysa de goda exemplen och peka på områden och insatser där människor med Downs syndrom faktiskt bidrar till en mer inkluderande miljö.

    Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Tord som ny riksordförande och är övertygad om att hans ledarskap kommer att bidra till en positiv utveckling för föreningen.

    Ämnen

    Kategorier


    Om Svenska Downföreningen:
    Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete för full delaktighet och självbestämmande. Vi ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapar möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap.
    Föreningen är ideell och rikstäckande med lokala avdelningar.

    http://www.svenskadownforeningen.se/

    Kontakter

    Tord Hermansson

    Tord Hermansson

    Ordförande, Svenska Downföreningen 0703408440
    Karen Flø

    Karen Flø

    Presskontakt Riks 072-219 38 86