Gå direkt till innehåll
UPP-pristagare 2019: Uttervägens hjältar, tränaren John Gröntvedt och Cecilia Brönemyr, boendehandledare.
UPP-pristagare 2019: Uttervägens hjältar, tränaren John Gröntvedt och Cecilia Brönemyr, boendehandledare.

Nyhet -

UPP-priset delas ut under Hjältehelgen – lördagen den 15 juni 2019

På lördag delar Svenska Downföreningen ut årets UPP-pris under Hjältebanketten, som avslutar "Hjältehelgen" i Umeå. Banketten startar kl 17:45 på lördagskvällen.

Hjältehelgen är en upplevelsehelg på Umeå Energi arena där rörelserikedom och rörelseglädje för alla med funktionsvariation är främsta fokus. Hjältehelgen arrangeras av Hjälteföreningen i samarbete med Umeå kommun, näringslivet och föreningslivet.

Helgen inleds fredagen den 14 juni med Hjälteloppet, en hinderbana som är anpassad för alla, även personer som är rullstolsburna. Alla får såklart en medalj efter loppet då denna helg handlar om att alla kan bli hjältar.

Lördagen den 15 juni är det Hjältarnas dag, en prova-på-dag med en rad olika aktiviteter såsom klättervägg, showdown (“bordtennis” för synskadade), mattcurling och en hel del annat att prova på.

Helgen avslutas med glitter och glamour i form av Hjältebanketten som hålls på Folkets Hus. Njut av en god middag, mingla och prata om helgens alla upplevelser och hinder som besegrats.

Under helgen kommer även träningsprofiler kända från TV att finnas på plats.

Carina Karlsson och Rasmus Wallin från Svenska Downföreningen delar ut UPP-priset. Rasmus kommer även att delta i fredagens Hjältelopp.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carina Karlsson

Carina Karlsson

Styrelseledamot Riksstyrelsen Självrepresentation 079-3337289

Relaterat innehåll